İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ İLE İLGİLİ RESİM YARIŞMASI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

İSTİKLAL MARŞI KONULU RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Yarışmanın Amacı - Konusu

MADDE-1  (1)Resmi Anasınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenen bu resim yarışması  Dilimizin Zenginlikleri Projesi  kapsamında Türk öğelerine dikkat çekme ve İstiklal marşının önemini vurgulamak amacıyla düzenlenmiş olup,İstiklal Marşının 10 kıtası göz önünde bulundurarak kıtalarda geçen  kelimeleri düşündürmeye ve öğrencide oluşturduğu çağrışım ve duygunun  kağıda dökülmesi amaçlanmıştır.

Yarışmaya Katılım

MADDE-2  (1)Yarışmaya Şanlıurfa ili Siverek ilçesindeki Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi anaokullu öğrencileri ve anasınıfı öğrencileri katılabilir.

Yarışma Esasları

MADDE-3 (1) Yarışma esasları aşağıdaki gibidir.

a) Yarışma; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Türk Milli Eğitiminin genel ve özel araçlarına, uluslararası sözleşmelere, politika belgelerine, 24/03/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 20/06/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu başta olmak üzere yürürlükte olan mevzuata aykırılık teşkil etmeyecek şekilde planlanmıştır.

b)  Yarışmada kurum, kuruluş, firma, marka ve kişi reklamını veya tanıtımını ön plana çıkaracak ifade ve öğeler bulunmamaktadır.

c)  Yarışmaya katılım ücretsiz olup gönüllülük esastır. Katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

d)  Yarışmanın hiçbir ticari amacı yoktur ve yarışmaya katılan eserler ticari amaç için kullanılamaz.

e) Kişisel bilgiler açık rıza onayında belirtilen hususların dışında kullanılmayacak , 3.kişilerle

paylaşılmayacak ve etkinlik bitiminde resen silinecektir.

Yarışmaya Katılacak Eserlerde Aranan Şartlar

MADDE-4 (1) Yarışmaya katılacak eserlerde aşağıdaki şartlar aranır.

a) Yarışmaya gönderilecek resimlerde resim tekniği ve boya malzemesi serbesttir.
            b) Resimlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yer almamış olması gerekir.
            c) Resimler mukavva karton arasına sabitlenip,mukavvalar  jelatinlenip gönderilir.
            ç) Resmin herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve resme yapıştırılmış resimler yer alamaz.
            d) Her yarışmacı, yarışmaya yalnızca bir resim ile katılabilir.
            e) Yarışmaya gönderilecek resimlerin ön yüzüne öğrenci veya okulun ilgili kişisel bilgileri yazılamaz. Ayrıca resimlerin arka sayfası, bilgi notu işlemi dışında kullanılamaz.
            f) Yarışmaya gönderilecek resimler, 25*35 ebatlarındaki (boyut) resim kâğıtlarına yapılır.
            g) Yarışmaya gönderilen resmin arka sayfası SOL ÜST KÖŞESİNE öğrencinin Adı-Soyadı,

T.C Kimlik numarası ve okulunun bilgilerini içeren bilgi notu yazılır.

h) Yarışmaya katılacak eser sahiplerinin velileri – Danışman Öğretmenleri tarafından Ek-1 Veli izin dilekçesi, Ek-2 Sosyal Medya veli izin belgesi  Ek-3 Açık rıza onayı, Ek-4 Aydınlatma Metni  İmzalanarak eser ile birlikte yarışma düzenleyicisi okul müdürlüğüne yarışma takviminde belirtilen tarihler arasında gönderilecektir.

ı) Yıpranmış, ıslanmış, buruşmuş, yırtılmış eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

i)Her okuldan 5yaş şube sayısı kadar resim kabul edilecektir.

(2) Belirtilen şartları taşımayan resimler değerlendirmeye alınmaz.

Telif Hakları

MADDE-6 (1) Telif Derece alsın veya almasın tüm eserler Türkan Koyuncu Anaokulu müdürlüğünün yürüttüğü etkinliklerde kullanılabilir. Bunun için resim sahibine herhangi bir telif ücreti ödenmez.

(2) Yarışmaya katılan eserler talep edilmesi halinde karşı ödemeli olarak sahibine geri gönderilir. (3) Eser sahibinin telif hakkı kendisinde saklı kalmak kaydıyla bu şartları kabul etmiş sayılır.

Yarışma Takvimi

MADDE-7 (1) Yarışma takvimi aşağıdaki çizelgedeki gibidir.

1-Yarışma duyurusu

19.02.2024

2-Yarışmaya katılan öğrencilerin eseri ve yarışma eklerini

yarışma düzenleyici okul müdürlüğü adresine gönderecekleri son tarih

03.03.2024

3-Dereceye giren eserlerin belirlenmesi ve ilanı

08.03.2024

Eserlerin Değerlendirmesi

MADDE-8 (1)Eserlerin değerlendirilmesi 100 (yüz) puan üzerinden aşağıdaki kriterlere göre yapılacaktır.

Konuya Hakimiyet / Resmin Teması

30 PUAN

Yaratıcılık / Özgünlük

30 PUAN

Teknik kullanımı ve estetik

20 PUAN

Kompozisyon

20 PUAN

(2)  Değerlendirme sonrası sonuçlar https://turkankoyuncuanaokulu.meb.k12.tr/

adresinden ilan edilecektir.

Değerlendirme Komisyonu

MADDE-9  Değerlendirme komisyonu; 1 (bir) Proje Yürütücüsü, 1 (bir) Proje Danışmanı, 3 (üç) Değerlendirme komisyonu üyesi olmak üzere 5 Kişiden oluşmaktadır.

Proje Yürütücüsü:KAZIM ÖZKALENDER(Türkan Koyuncu Anaokulu müdürü)

Proje Danışmanı:BAHATTİN TÜRMEN (Türkan Koyuncu Anaokulu müdür yardımcısı)

Değerlendirme Komisyonu Bşk:ZEYNEP YÜCEL(Türkan Koyuncu Anaokulu Okul öncesi öğr.)

Değerlendirme Komisyonu Üye:KEZİBAN SARI SUNA(Zübeyde Hanım Anaokulu Okul öncesi öğr)

Değerlendirme Komisyonu Üye:ŞAVİN UTLİ(Kırkbirevler Anaokulu Okul öncesi öğr.)

Bütçe / Ödüller

MADDE-10 (1)Yarışma bütçesi tahmini 20.000 tl olup, toplam kesin bütçe Türkan Koyuncu Anaokulu Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır

(2)Resim yarışmasına katılan bütün öğrencilerimize çeşitli  hediye paketlerimiz olacaktır.
            (3) Ödüller 01.04.2024  Tarihine kadar kazanan öğrencilerin okul müdürlüklerine ulaştırılacaktır.

EKLER:

1-      Sosyal Medya veli izin belgesi